Gåvomottagare
Zacke och Sonja, två gåvomottagare 2013.

Zacke och Sonja, två gåvomottagare 2013.

"Världen behöver dessa fantastiska människor. Unga, engagerade och drivna brobyggare med stora hjärtan”  

Dela den här sidan

Här kan du läsa om tidigare gåvomottagare från Almas fond.

Rörelsen Gatans röst och Ansikte, gåvomottagare 2011

Rörelsen Gatans röst och Ansikte, gåvomottagare 2011

2023

2023 års

gåvomottagare


Sardar Beek

Ebba Blom

Wilma Bryntesson

Oleksandra Polovska

Rut Thoren

Hunnebergs KFUM


2022

2022 års gåvomottagare


Wilma Emanuelsson

Jesper Ljunggren 

Gustav Ekman 

Hanna Adrian

Signe Rundkvist


2021

2021 års gåvomottagare

Alice Creasey för insamling till Cancerforskning i Cardiff, Wales

Amanda Galfi Björkman,  Lana Hamdoun och  Peg Magnusson för Röda Korsets Ungdomsförbund i Malmö

Tonia Macukat,  Amelia (Ami) Stroczecky och  

Sophie Plata för KFUM Centrals barn och ungdomskörer

Tonia, Ami och Sophie, tre fantastiska eldsjälar som tilldelats en gåva från AlmasFond.

Tonia, Ami och Sophie, tre fantastiska eldsjälar som tilldelats en gåva från AlmasFond.

2019

2019 års gåvomottagare

Fredrika Ek

Linn, Ebba och Ida, SNAF 

Wilma Skog 

Hedda Jederud Grew

Dessa fantastiska människor skapar bästa förutsättningar för att göra världen än bättre!

Dessa fantastiska människor skapar bästa förutsättningar för att göra världen än bättre!

2018

2018 års gåvomottagare

Matheo Lagnestrand

Emma Grzechnik Mörk

Caroline Söderblom Jarefjäll, för Valbogymnasiets Estetiska program.

Eddie Levin, Evelina Karlsson, Emma Fogelström,

Hunneberg Scoutkår

Fantastiska förebilder representeras på bilden av Emma, Emma, Caroline, Viktoria och Vanja.

Fantastiska förebilder representeras på bilden av Emma, Emma, Caroline, Viktoria och Vanja.

2017

2017 års gåvomottagare

Agnes Gårdebäck, Rödakorset Ungdomsförening i Linköping, Charlie Peck och Michele Assefa,

träffas den 4 september för att tilldelas sin gåva och dela med sig av sitt engagemang.

Charlie Peck- en sann och modig hjälte!

Charlie Peck- en sann och modig hjälte!

2016

       Rim, Sala, Hamza      

För ert engagemang för områdets ungdomar, för er förmåga att skapa hopp, tro, tillit och lugn.  Vi är övertygade om att världen kommer att bli så mycket bättre med hjälp av era stora hjärtan.

Hampus

för din ”vison att utveckla världen mot en gemenskap där ingen lämnas utanför och allas våra olikheter uppskattas”.

Isabella

för ditt uppskattade arbete som volontär inom KFUM Fryshuset Basket.

Dina egenskaper kommer komma till din nytta även i framtiden och vi hoppas du fortsätter bidra med brinnande engagemang i frågor som engagerar dig och som gör skillnad.

Sandra Påsse ledare för Upptäckarscouter.

För ditt fantastiska engagemang!

"Scouterna är en organisation som gör unga redo för livet genom bland annat äventyr, gemenskap och möten människor emellan. I scouterna använder vi oss av något som kallas scoutmetoden, vilket i grund och botten handlar om att vara en schysst kompis. Learning by doing och att jobba i små grupper är en stor del av scoutmetoden, vilket även lokalt- och globalt samhällsengagemang är. Vi använder gärna naturen som vår arena. Drivkraften inom mitt ideella arbete är framförallt att ha roligt, uppleva nya saker och att få se människor utvecklas."

Gåvomottagare 2016
Hamza, Rim, Sala, Isabella och Hampus. På bilden saknas Sandra.

Gåvomottagare 2016
Hamza, Rim, Sala, Isabella och Hampus. På bilden saknas Sandra.

2015

 Adonay Kidane    

    - för ditt uppskattade engagemang i projektet 127s röster, för dina studieambitioner och för ditt samhällsengagemang.      

Linus Karlsson

- för ditt volontärarbete i projektet Football for Life, Sydafrika.

Sarika Sheerazi

- för ditt uppskattade engagemang i projektet 127s röster, för dina studieambitioner och för ditt samhällsengagemang.

Somaliska Fredsföreningen

- för ert framgångsrika engagemang i organiserad läxhjälp för högskoleelever i Hammarkullen.

Alexander Zadruzny

- för ditt uppskattade arbete som valambassadör i projektet 127s röster och för ditt mod att bistå i debattpanel.

2014

Cecilia Nelson 

Ditt ”kall är att göra världen till en bättre plats”. Ditt mod att starta en egen förening för att öka kunskap och intresse om det svenska samhället och resten av världen vill vi bekräfta.

Vi imponeras över ditt engagemang i olika föreningar och dina fina tankar gällande ”eget lärande” - som kan vara till stor hjälp för andra.

Vi önskar dig all lycka och är övertygade om att du kommer att lyckas i din framtida ambition att arbeta med samhällsprojekt, utvecklingsfrågor och/eller säkerhetsfrågor. Det ”fredsskapande”.            


Röda korsets Kompisgrupp i Stockholm

Kompisgruppernas syfte är att ge ungdomarna de bästa möjliga förutsättningarna för att utvecklas och trivas i det svenska samhället.

Ert engagemang och er vilja att ge ungdomar möjligheter till meningsfull fritid samtidigt som språklig utveckling imponerar.  Er ambition att ert arbete skall ha en positiv inverkan på dessa ungdomars självförtroende och självkänsla är klokt och insiktsfullt.

Lovisa Gerdhem

Vi imponeras av dina studieambitioner, ditt engagemang i Vetenskapens Hus och ditt ideella stöd för gymnasieelever med behov av studiestöd. - Att din tid också räcker till för engagemang i konståkningsklubbens barn och ungdomar är imponerande.

Vi är övertygade om att du kommer nå dina högt ställda mål och att världen kommer blir så mycket bättre med hjälp av ditt stora hjärta.

Cecilia Nelson
Clara Lindberg
Lovisa Gerdhem

Cecilia Nelson
Clara Lindberg
Lovisa Gerdhem

2013

Zakaria Nekach
Zacke har hjärtat på rätta stället. Idén "lämna en sten, ta en korv" var genialisk. Gåvan tilldelas för hans engagemang i samband med våldsamheterna i Husby. För engagemang, drivkraft och omsorg i viljan att motverka våld. 


Sonja Edström

Sonja imponerar med sin vinst vid forskartävlingen CASTIC i Kina, för unga forskare. Hennes tid räcker också till att vara ledare på tjejläger, träna unga konståkare och arbeta som fotograf och vårdbiträde parallet med matematikstudier på KTH. Hon ser fram emot att till våren studera till läkare.

Malina Abrahamsson
Malina är stadsvetare och brinner för att skapa innanförskap - att få människor att känna sig inkluderade i ett nytt land. Hon har tagit initiativ till ett nätverk för ensamkommande flyktingungdomar i Uppsala och finansierat verksamheten med egna medel. Till vardags arbetar hon som utbildare på stiftelsen Friends och driver Café Annorlunda - ett samtalsforum där olika samhällsfrågor diskuteras. 

Röda Korsets Ungdomsförbund i Lund
RKU har tilldelats en gåva för sitt engagemang i "läxhjälpen". Läxhjälpens främsta syfte är att öka barn och ungdomars möjligheter att ta sig igenom den svenska skolan med goda resultat. Utöver läxhjälp erbjuds också sociala aktiviteter, allt för att främja lusten att lära och social integration.

2012

Jessika Sillänpää

Jessika har på ett fantastiskt sätt bidragit till att engagera unga tjejer i träning, kost och hälsa. Med drivkraft och ett inspirerande sätt har hon skapat förutsättningar för tjejer att tillsammans ”våga gymma”.

  Föreningen P.U.S.S. ("Passionens ungdomsstyrelse")

I föreningen P.U.S.S, passionens ungdomsstyrelse på Fryshuset görs ungas röster hörda i sann demokratisk anda. Framtiden behöver föreningen P.U.S.S. och engagerade och drivna ungdomar som Linda.

  Sarah Linderoth

Sarah har genom sin drivkraft och sitt målinriktade sätt lyckats se livets svårigheter som en språngbräda vidare in i en ny karriär. Hennes ideella engagemang i förebyggande arbete mot droger och alkohol uppskattas av skolor, sjukhus, fängelser och andra inrättningar i samhället.

Sam Bagheri

Sam är initiativtagare till Läroverksfejden, en person som inspirerat och med outtröttlig energi förverkligat ide till handling. Läroverksfejden har kommit att bli ett evenemang som inte bara höjer individer som väljer att ställa upp som deltagare utan även skapar sammanhållning mellan de fyra skolor som deltar.

Röda Korsets ungdomsförbund i Lund   -Kompisgruppen

Josefin Lundin har startat kompisgruppen. Kompisgruppen besöker ankomstboende för ensamkommande flyktingbarn. Varje vecka får ungdomar mellan 12- 18 år besök av 14 rödakorset medlemmar. Målet är att dessa ungdomar, under avslappnade former, får umgås och göra aktiviteter med människor som är där för att umgås för deras skull.

Team Vall, Martina Hellström

Martina som ideell drivkraft och tränare har startat upp volleyboll lag för nybörjare, tjejer 13-14 år. Martina spelar själv i damlaget och är en förebild i hela verksamheten. Målet med tjejgruppen är att de får träna och ha kul tillsammans inom lagidrott.

Läroverksfejden, 2012

Läroverksfejden, 2012

2011

Motiveringen lyder:

"Engagemang, drivkraft, tålamod och glädje är gemensamt för årets gåvomottagare. Fantastiska ungdomar som på olika sätt verkar för en bättre framtid."

Behrang Miri

Behrang Miri, har med sitt engagemang i Rörelsen Gatans röst och ansikte skapat delaktighet och konstruktiv sysselsättning för unga människor. Ungdomarna har fått verktyg att själva finna motivation, energi och styrka att växa som individer vilket skapar förutsättningar för integration.

Rörelsen Gatans Röst och Ansikte (RGRA) driver projekt och aktiviteter inom allt från dans och musik till journalistik och mediaproduktion med dig som är ung i Malmö i dag

Kompisgruppen/Röda korset ungdomsförening i Uppsala

Kompisgruppen i Uppsala har skapat en samlingsplats där  förutsättningar för lärande, integrering, social samvaro och en meningsfull och aktiv fritid för ensamkomna unga flyktingar finns.

Hennrietta Eurenius

I sitt engagemang för globala frågor gör hon skillnad för andra, Henrietta gör skillnad, projekt inom Fare Trade och ”Use Your Right To Act”  är exempel.

Michaela Gustafsson

Michaela lyckas hantera egna studier, eget spel på elitnivå, ledare för ungdomar samt åtaganden att nå ut med ”breddidrott” i skolor.

Fadderbyn i Väsby

Fadderbyn i Upplands väsby har med sin verksamhetsidé samordnat goda krafter och tillsammans skapat meningsfull fritid för ungdomar i området.

Christoffer Holm  och Joakim Brink

Två fantastiska drivkrafterna i Fadderbyns verksamhet. Genom musiken har de på utbildat, handlett och stöttat ungdomar till en meningsfull fritid.

Skate i

Skate i "Fadderbyn", gåvomottagare 2011

2010

Motiveringen lyder:

"Två fantastiska och engagerade tjejer som med mod, drivkraft och styrka på olika sätt verkar för en bättre framtid."

         Elin Fahlstedt      

Elin har med mod och hårt arbete lyckats genomföra ett bokprojekt med fantastiska illustrationer. I I sitt arbete har hon lyckats i bild och text förmedla viktiga budskap. Hon är en förebild som visar på att det är möjligt att genom hårt arbete, vilja, mod och engagemang nå sina ”drömmars mål”.

Victoria Ämting    

Victoria har nått idrottsliga framgångar, fantastiska studieresultat samtidigt som hon räcker till för andra i ideella engagemang. Med tydliga mål, envishet, outtröttligt engagemang och hårt arbete lyckas hon förena en idrottslig karriär med studieframgång och engagemang för andra inom drotten likväl som för lillebror Erik.    

2009

Maskrosbarn 

Maskrosbarn är en ideell förening som stödjer ungdomar som har föräldrar som missbrukar och/eller är psykiskt sjuka

  Motiveringen lyder:        

"Med drivkraft och energi lyckas denna förening med samlade gemensamma erfarenheter att hjälpa unga människor i liknande besvärliga situationer.  Med initiativrikedom skapar föreningen också aktiviteter för dessa barn och ungdomar.  Med ett fantastiskt engagemang bidrar föreningen dessutom till att föra ut budskapet hur dessa unga människor bör mötas och stödjas av sin omgivning."

Nacka BBK 
Motiveringen lyder: 

"Med engagemang och drivkraft satsas på fritidsverksamheten för barn.  Med sport som tillvägagångssätt erbjuder föreningen utvecklingsmöjligheter, delaktighet och kamratskap för barn i föreningsliv likväl som genom fritidsaktiviteter på skolor.  Uppmärksammas skall också de ungdomar som leder denna verksamhet och som på ett imponerande sätt fått föreningen att växa på mycket kort tid."


Lunk i Kring 

Ridföreningen för barn och ungdomar med funktionshinder!

 Motiveringen lyder: 

"Med omtanke, engagemang och drivkraft satsas på aktiv fritidsverksamheten för barn med särskilda behov.  Med ridning som tillvägagångssätt erbjuder föreningen utvecklingsmöjligheter, delaktighet och kamratskap för barn i föreningsliv som i andra sammanhang har begränsade möjligheter.  Uppmärksammas skall också de eldsjälar som lyfter fram handikappidrotten i ljuset."

 Amanda Montenius

Initiativtagare till Gatujuristerna i samband med studier vid juristlinjen SU.

Motiveringen lyder:

"För sitt ideella arbete som projektledare för Gatujuristerna, studiemålsättning med dubbelexamination och yrkesarbete i näringsliv och statlig verksamhet.  Med sitt engagemang att erbjuda hemlösa och andra utsatta personer i samhället gratis juridisk rådgivning varje vecka kombinerar hon sin begynnande yrkes karriär med en god gärning.  I sitt arbete som projektledare verkar hon även för Gatujuristernas utveckling. Amanda är ett föredöme som visar att det är möjligt att kombinera yrkesambitioner och karriärval med ideellt engagemang för ett gott ändamål."

Erika Hallma 

Engagerad eldsjäl i föreningen Lunk-i-kring

Motiveringen lyder: 

"För sitt ihållande engagemang bidrar Erika till glädje och välbefinnande hos barn och ungdomar med särskilda behov.  Med sitt engagemang för barnen i verksamheten, för styrelsearbetet, för hästarna och för sin strävan att bli Hippolog bidrar hon också till föreningens fortsatta utveckling och överlevnad. Uppmärksammas skall också Erikas drivkraft, uthållighet och sociala förmåga. Hon är ett föredöme för stora liksom för små!"

Ridföreningen

Ridföreningen "Lunk i Kring", gåvomottagare 2009

2008

Josefin Lindberg 

Josefin Lindberg - Rebellprisets grundare, engagerad i olika projekt i utvecklingsländer (bl a Hiv och AIDS).

”En applåd till dem som bryter ur och gör sin egen grej, som driver världen framåt, som lyser lite extra…."